thumb

Deel deze pagina

Routes

In de driehoek Heerde-Wezep-Wapenveld ligt het Zwolse Bos: ruim 550 hectare bos en heide.

Het is eigendom van Staatsbosbeheer en een prachtig gebied voor diegene die van rust houdt. Een uitgebreid net van paden en wegen biedt vele wandel- en fietsmogelijkheden.

Landgoed De Dellen : ruim 435 hectare bos en heide.

De Dellen (bij Epe) is de noordelijke flank van de Veluwe. Bos en heide, doorkruist met schilderachtige lanen, wisselen elkaar af. Het landgoed herbergt een rijke historie aan natuur en cultuur. De Dellen is een landgoed uit de 19e eeuw dat zijn faam vooral te danken heeft aan de beroemde weerkundige Buys Ballot. Hij veranderde de uitgestrekte heidegronden in een parkachtig landgoed met afwisseling van bossen, lanen en heideveldjes. Het landgoed was in 1929 de eerste aankoop van het zojuist opgerichte Geldersch Landschap.

De Renderklippen : ruim 223 hectare bos en heide.

De Renderklippen is een schitterend, vooral met heide en dennen begroeid gebied tussen de gemeenten Heerde en Epe. De Renderklippen geven een fraai beeld van de ontstaansgeschiedenis van de Veluwe. De stuwwallen zijn vele duizenden jaren geleden gevormd in de ijstijd. De grote hoogteverschillen geven een prachtig uitzicht over het gebied.  Wie over de rij heuvels loopt, gaat op en neer. Dat is renderen, vandaar de naam Renderklippen. Schaapskooi Heerde-Epe is ook gevestigd op De Renderklippen.